Trepidation

Yeni üye
24 Ocak 2016
123
4
0
Azerbeycan
Selam arkadaşlar. Kendi yeni karakterime bir Animation Blueprint yapmaya çalışıyorum ama bir sorun çıktı. JumpStart ile JumpLoop arasında Time Remaining Ratio nodunu bulamıyorum. Aslında buluyorum da ama asset olarak değil. Resimlerini atıyorum daha açıklayıcı olur.
Aslında olması gereken bu:
NrdL2L.jpg

Benim Blueprint de ise böyle oluyor:

gZDPpZ.jpg

Nerede yanlış yapıyorum anlamış değil. Bütün yöntemleri denedim ama değişen bir şey yok.

Trepidation' Alıntı:
Selam arkadaşlar. Kendi yeni karakterime bir Animation Blueprint yapmaya çalışıyorum ama bir sorun çıktı. JumpStart ile JumpLoop arasında Time Remaining Ratio nodunu bulamıyorum. Aslında buluyorum da ama asset olarak değil. Resimlerini atıyorum daha açıklayıcı olur.
NrdL2L.jpg

gZDPpZ.jpg

Nerede yanlış yapıyorum anlamış değil. Bütün yöntemleri denedim ama değişen bir şey yok.
Kırmızı ile seçtiğiniz sizin seçtiğiniz seçmeniz gerek sarı ile işaretlediğim sizde ki animasyon adını yazarsanız çıkacaktır 
pBaMVL.png

Ozzy' Alıntı:
Trepidation' Alıntı:
NrdL2L.jpg

gZDPpZ.jpg

Kırmızı ile seçtiğiniz sizin seçtiğiniz seçmeniz gerek sarı ile işaretlediğim sizde ki animasyon adını yazarsanız çıkacaktır 
pBaMVL.png

Problem zaten tam olarak burda. Animasyonumu Machine ichine atdım ve baglantıyı yaptım ama bir türlü animasyonu bulamıyor.
Siz de olan o kırmızı ve sarıyla işaretlediğiniz yer ben de böyle çıkıyor
Z7aRqo.jpg

Trepidation' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
pBaMVL.png

Problem zaten tam olarak burda. Animasyonumu Machine ichine atdım ve baglantıyı yaptım ama bir türlü animasyonu bulamıyor.
Z7aRqo.jpg
Teamviewer var mı oradan halledeyim ben size ? probleme bakarız sonra buraya yazarız çözümü

Ozzy' Alıntı:
Trepidation' Alıntı:
Z7aRqo.jpg
Teamviewer var mı oradan halledeyim ben size ? probleme bakarız sonra buraya yazarız çözümü

Evet var ben şimdi İD pass atacağım size

Geçişin olduğu yönün tersindeki animasyonu eklemediyseniz ratio çıkmaz. Örneğin;

Jump Start -> Jump Loop

Jump Start animasyonunu Jump Start node'unun içine koyup bağlamadıysanız aradaki geçişte ratio seçeneğini göremezsiniz. Başka bir sebebi yok gözükmemesinin. Animasyonu bağladığınız halde gözükmüyorsa yeni bir blueprint oluşturup deneyin.

dyanikoglu' Alıntı:
Geçişin olduğu yönün tersindeki animasyonu eklemediyseniz ratio çıkmaz. Örneğin;

Jump Start -> Jump Loop

Jump Start animasyonunu Jump Start node'unun içine koyup bağlamadıysanız aradaki geçişte ratio seçeneğini göremezsiniz. Başka bir sebebi yok gözükmemesinin. Animasyonu bağladığınız halde gözükmüyorsa yeni bir blueprint oluşturup deneyin.

Animasyonu koydum bağlantıyı yaptım hatta Compile bile yaptım yine olmadı. Animasyon sorunlu ola bilir diye düşündüm yeni bir blueprint oluşturdum ve Third person kendi animasyonları ile yeni bir blueprint oluşturdum ama yine aynı sorun. Ratio yok. Unreal 4.10 versiyonu kullanıyorum bug ola bilir mi acaba??

Trepidation' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Jump Start -> Jump Loop

Animasyonu koydum bağlantıyı yaptım hatta Compile bile yaptım yine olmadı. Animasyon sorunlu ola bilir diye düşündüm yeni bir blueprint oluşturdum ve Third person kendi animasyonları ile yeni bir blueprint oluşturdum ama yine aynı sorun. Ratio yok. Unreal 4.10 versiyonu kullanıyorum bug ola bilir mi acaba??

Geçişin her iki tarafında da sorunsuz animasyonlar bağlıysa bug olabilir.

dyanikoglu' Alıntı:
Trepidation' Alıntı:

Geçişin her iki tarafında da sorunsuz animasyonlar bağlıysa bug olabilir.

4.8 versiyonunu indiriyorum şimdi orada bir sorun çıkmazsa demek ki 4.10 de böyle bir bug var. Gelişmeleri yazacağım.

Ozzy' Alıntı:
Trepidation' Alıntı:
4.8 versiyonunu indiriyorum şimdi orada bir sorun çıkmazsa demek ki 4.10 de böyle bir bug var. Gelişmeleri yazacağım.
4.10da bug değildir animation bp sistemi değişmiştir

Evet ya kardeş ben de buldum  :) Artık böyle görünüyormuş. Bp -nin çalışmama sebebi de ThirdPerson EventGrapın Mixamo Character Masterde denediğim içinmiş. Sonunda çözdüm. Size de çok teşekküe ederim. Ha bi de yeni konu açmadan burda soruyum. Böyle bir şey yapmak mümkünmü Benim playerim triggere girdiğinde mesele istediğim animasyon oynasın. Mesele triggere girdiğimde karakter yere yığılsın. Çıktığımda ise yeniden playerin kendi animation Bp na geri dönsün. Bu triggeri matine de obje ve yada diğer skeletel meshlerde kullana biliyorum. ama kendi playerim üstünde olmuyor bu. Bir de bu konuda yardım etseniz çok sevineceğim.  :)