Khubur

Bilinen üye
14 Eyl 2016
838
322
63
(35) İzmir
zeybek.games
Biz Bilgisayar Bilimlerini öğrenen ve teknolojiye aç, gönül veren, en azından Türkiye'de yaratılmaya çalışan, dandik bir sürü mobil oyunlarla, siz developerları köpek gibi çalıştırıp, saçma sapan kişilerin zengin olduğu mobil oyun sektörünün geleceğini görmek çok ama çok zor değildi.

Dedik bu kişilere inanmayın diye, ahey... hey!

Kaliteli bir şeyler sunmaya çalışan developerlar olarak, biz kalitlei developerlar sizin o dandik momentization sisteminizin hepsini, yeni TPU'lar ile birlikte izleyeceğiz. :cool:

Texture bile ayarlanmadan normal mapsiz binlerce geliştirilen oyun:
Saçma sapan işler yapıp türeyen CTO'lar, binlerce, yok onbinlerce!
Hypercausal, gidecek
Bir çok mobil oyun şirketleri batacak demiştim.

Kendini yapay zekada geliştiremeyen geliştiriciler, 2 seneye kalmaz, silinecek!

Sevgilerle,
-Ali Kubur

• Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Biz Bilgisayar Bilimlerini öğrenen ve teknolojiye aç, gönül veren, en azından Türkiye'de yaratılmaya çalışan, dandik bir sürü mobil oyunlarla, siz developerları köpek gibi çalıştırıp, saçma sapan kişilerin zengin olduğu mobil oyun sektörünün geleceğini görmek çok ama çok zor değildi.

Dedik bu kişilere inanmayın diye, ahey... hey!

Kaliteli bir şeyler sunmaya çalışan developerlar olarak, biz kalitlei developerlar sizin o dandik momentization sisteminizin hepsini, yeni TPU'lar ile birlikte izleyeceğiz. :cool:

Texture bile ayarlanmadan normal mapsiz binlerce geliştirilen oyun:
Saçma sapan işler yapıp türeyen CTO'lar, binlerce, yok onbinlerce!
Hypercausal, gidecek
Bir çok mobil oyun şirketleri batacak demiştim.

Kendini yapay zekada geliştiremeyen geliştiriciler, 2 seneye kalmaz, silinecek!

Sevgilerle,
-Ali Kubur

Hahhahaha zamanında NextInGameTR diye bir GameJam yarışma yapılmıştı. Dora Stratera, Can Sungur gibi sadece casual oyunlar oynayan tipleri sunucu yapmışlardı. O zamanlar daha pacify adlı oyun bile yoktu. O tarz bir korku oyunu yapmıştım. Yarı finalde elenmiştim. Yerine full mobil oyunlar seçilmişti. Böyle reklamı bas parayı kazan tarzı top zıplatmalı bilmem neyli oyunları birinci yapmışlardı. Sözde Türkiye'yi oyun sektöründe ileri taşıyacaktı bu oyunlar. Bir de bunların %50 sine de kondular bir güzel. Adama sen oyundan anlamıyorsun dedim diye dava açmaya çalışmıştı bana :D
Şimdi mobil çöplüğünde yok oldu hepsi.

Dediklerinin hiçbirisini tanımıyorum Türkiye'de. Bence bu tip organizasyonlara katılmadan önce kesinlikle iki kere düşün...

Zamanında Henry Ford, "Ford Model T" tasarladığında, mevcut konjonktür laf etmişlerdi..
Zamanında Tesla, "RC Motoru" tasarladığında, Edison'u biliyoruz.
Zamanında "Metaverse" sistemini tasarladığı için Mark Zuckerberg'e laf etmişlerdi.
Zamanında Bitcoin için laf edenler sanırım 100.000 için çok şaşırdılar.

Ooff, cahillik. Teknolojinin ilerlemesi sandığınız gibi bir şey değil.

Gördüğünüz şeylerin inşa edilebilip üretilmesi için 10-15 sene zaman alabiliyor.

Oyun Geliştirmek, bir günde zengin olmak değil...

İnsanlar çok acele ediyorlar, zamanın ötesini görmüyolar.

Şimdi robotlara karşı gelecekler sanırım...