beytullahbayram

Yeni üye
9 Ara 2021
15
-1
0
(14) Bolu
merhabalar yavaştan kendimi geliştirmeye çalışıyorum ancak bir sorum olcak ben ue4 kullanıyorum ue5e geçmemde fayda olurmu yoksa tam sürümmü beklenmeli takip ettiğim yabancı sayfalarda çoğu kişi 5e geçmiş ondan sormak istedim ayrıca sistemimde sorun yaşarmıyım 

gtx 1050 3gb
i7 9750h
8gb ram

Lumen aydınlatma sistemini kullanmadığın sürece bir sorun yaşamazsın. Megascans modellerinde 4k, 8k gibi texture çözünürlüklerinden de uzak durman gerekli çünkü ekran kartının Vram boyutu düşük.

ue5 çok crash oluyor şu anda benim yapmak istediklerimden mi kaynaklı bilmiyorum. Lumen ve nanite dışında her şeyi ue4 te yapabilirsin. ue5 arayüzü daha modern olsa da bir tık ağır ue4 e göre. 3-5 aya erken erişimden çıkabilir sen bilirsin. Ben mevcut oyunumu ue4 4.27 ile bitiriyorum. Sonraki oyun için çalışmaya ue5 te başladım. Bir de şu an 4.26 dan sonraki sürümlerdeki haritaları ue5 e aktaramıyorsun. Pek çok materyali migrate ederken de sorunlu geliyor, bazen gelmiyor. Tam sürümde 4.27 ile de uyumlu olacak dediler ama bakalım bilmiyorum.

ue5 te nanite ve lumen dışında benim fark ettiğim bir şey daha var. hierarchical instanced static meshlerde yani fooliage lerde clusteringi biraz daha genişletmişler sanırım. Eskiden 2000 draw call aldığım bol çimenli ağaçlı sahnede ue5 te 800 drawcall alıyorum. Ama performanslar hep aynı.

Kısacası arayüz, lumen ve nanite dışında geri kalan şeyler aynı gibi. PC hangisini rahat kaldırırsa ona yönel bence(ue4).

Benim kartta 2gb en ufak bir projede bile 30 dk sonra kart dolmaya başlıyor bunu nasıl çözebilirm ? Ayarları da lowa çekiyorum fayda etmiyor belleği temizlemiyor heralde arkada cache olarak duruyor. 2d oyunda bile 1.8 gb kart kullanımı oluyor.