Bazen UnityBuild sisteminde kaynaklı bir taraf eski derleme de kalmış olabilir. Bu normalde mümkün değil ama bazen kullanıcının yaptığı sıra dışı şeyler buna sebep olabilir. Ancak sorun sadece bu ise çözümü çok basit.
Temp klasörleri sil ve tekrar dene. Temp klasörler DerivedDataCache, Binaries, Intermediate, Saved klasörleri. İki projende de bunu yap. Bu bütün derleme işlemlerini sıfırlamak anlamına gelir. İki projende aslında ne yapması gerekiyorsa o hale gelecektir.
Eğer bunu yaptıktan sonra her iki projende sistem çalışmıyorsa, eski projen de hata lı olduğunu anlamış olursun. Eğer üzerinde çalıştığın projede halen çalışmıyor ama eski projede sıkıntı yoksa, arada mutlaka fark vardır. Arada fark olmadan böyle bir şey olması mümkün değil. Yani sen iki şeyin 100% aynı olduğunu düşünüyorsun ama öyle değildir.
Not: Böyle şeylerle uğraşmamak için Source Control kullanmak tek kişi bile olsan çok faydalıdır. Git olabilir Perforce olabilir, Tortoisse, PlasticSCM her ne ise. Manuel yedek almaktan kurtulurdun ve bu tarz bir problem yaşadığında, SCM sana nerede değişiklik olduğunu gösterdiği için, o göremediğin farklılığın nerede olduğunu hemen görebilecektin. Bu çok sık sık karşılaşılan bir durum. Mesela bir BP de VFX asset i atamayı unutmuşum ama ben kesin orda olduğunu düşünüyorum. Ya da bir float değeri 0.2 den 1.2 ye çıkarmışım ve bu da matematiksel olarak sistemi çalışmaz hale getirmiş. Ya da bir collision ayarını yanlış vaziyette bırakıp unutmuşum. Ben koda baktığımda bir değişiklik göremiyorum. Hemen gidip SCM ye bakıyorum, başka nerede değişiklik var diye. Kabak gibi unuttuğum şeyi görebiliyorum. Bazen düzeltiyorum bazen 1 - 2 saat öncesine (Bir önceki commit e) geri dönüyorum çalışmaya devam ediyorum.