kamali71

Yeni üye
20 Eyl 2017
19
-6
0
(71) Kırıkkale
oyun yapmaya ilk defa başladım ve ue4 ün grafikleri güzel geldi. korku oyunu tarzı bir şey yapabilirim. ne tavsiye edersiniz. hangi kaynakları kullanayım. video olarak hangilerini izleyim.biraz ingilizcem var ama unity kaynağı daha çok olduğu için pek kaynak bulamıyorum açıkçası.ve bn anlamak istiyorum mesela blueprint bilgim yok nerden öğrenebilirim. internette yapanların çoğu blueprintleri yapsada nedenini anlatmıyor. mesela birbirine bir şeyler bağlıor ama nedenini söylemiyor...
yardım ederseniz çok teşekkürler. ve aslında çok bir şey deil. oyun evde geçecek gerekirse 1 saatte bitsin oyun. kısa da sürebilir sadece olayların mantığını kavramak için istiyorum...

Kardeşim Unreal Engine Türkiye Youtube sayfasında bi kaç video var yardımcı olur sana. Onun dışında Eğlence Ustası , Bay yazılım gibi youtube kanallarından da bilgi sahibi olabilirsin.

halisyor' Alıntı:
Kardeşim Unreal Engine Türkiye Youtube sayfasında bi kaç video var yardımcı olur sana. Onun dışında Eğlence Ustası , Bay yazılım gibi youtube kanallarından da bilgi sahibi olabilirsin.

onlar nedenini açıklamıyor .mesela sadece can için blueprintleri bağlama şeklini gösteriyor ama ana fikri yok

halisyor' Alıntı:

çok deil kısa da sürebilir programı öğrenmek vb için. bi korku oyunu benzeri bir şey yapsam yeterli

Öncelikle bu başlıkla ile biraz zor yardım bulursunuz. Kendiniz ile çelişiyorsunuz "internette yapanların çoğu blueprintleri yapsada nedenini anlatmıyor. mesela birbirine bir şeyler bağlıor ama nedenini söylemiyor..." diyorsunuz fakat "çok deil kısa da sürebilir programı öğrenmek vb için. bi korku oyunu benzeri bir şey yapsam yeterli" diyorsunuz. Korku oyunundan kastınız karakterin karanlık bir haritada dolaşmasıysa direk hazır template gece yapabilirsiniz. Emek isteyen süre isteyen ve öğrenmek istiyorsanız sabretmelisiniz ve en önemlisi yapılanlar anlatılmasa bile neden böyle yapıldı diye düşünebilirsiniz. Geliştirmek istiyorsanız bu işte kendinizi sürekli bir şeyler ortaya koyun yapmaya çalışın çünkü tecrübe kazanarak gelişirsiniz. Tek kişi yapmanız her şeyi ile uğraşmanız demek Model, Sistemler, Level, Ses vb. gibi bir dal seçip bir ekibe de katılabilirsiniz. Uğraşırken takıldığınız yerlerde gelip buraya sorabilirsiniz. İngilizcenizi geliştirmenizi ve yabancı kaynakları okumanızı öneririm. Türkçe kaynak olarak buranın ( Unreal Engine Türkiye Forumunun) @Phyrexian tarafından çekilen dersler var youtube kanalın da en ince detayına kadar anlatmaktadır. Unreal Engine Türkiye Youtube Kanalı Kolay gelsin.

Ozzy' Alıntı:
Öncelikle bu başlıkla ile biraz zor yardım bulursunuz. Kendiniz ile çelişiyorsunuz "internette yapanların çoğu blueprintleri yapsada nedenini anlatmıyor. mesela birbirine bir şeyler bağlıor ama nedenini söylemiyor..." diyorsunuz fakat "çok deil kısa da sürebilir programı öğrenmek vb için. bi korku oyunu benzeri bir şey yapsam yeterli" diyorsunuz. Korku oyunundan kastınız karakterin karanlık bir haritada dolaşmasıysa direk hazır template gece yapabilirsiniz. Emek isteyen süre isteyen ve öğrenmek istiyorsanız sabretmelisiniz ve en önemlisi yapılanlar anlatılmasa bile neden böyle yapıldı diye düşünebilirsiniz. Geliştirmek istiyorsanız bu işte kendinizi sürekli bir şeyler ortaya koyun yapmaya çalışın çünkü tecrübe kazanarak gelişirsiniz. Tek kişi yapmanız her şeyi ile uğraşmanız demek Model, Sistemler, Level, Ses vb. gibi bir dal seçip bir ekibe de katılabilirsiniz. Uğraşırken takıldığınız yerlerde gelip buraya sorabilirsiniz. İngilizcenizi geliştirmenizi ve yabancı kaynakları okumanızı öneririm. Türkçe kaynak olarak buranın ( Unreal Engine Türkiye Forumunun) @Phyrexian tarafından çekilen dersler var youtube kanalın da en ince detayına kadar anlatmaktadır. Unreal Engine Türkiye Youtube Kanalı Kolay gelsin.

bildiğiniz ingilizce kaynak varsa yazabilirsiniz okumaya çalışırım. Ama ben şundan bahsetmiştim. karakter yürütme ve tuşa basarak koşturmayı öğrendim dşrekt olarak. kamerayı fps yaptım. korku oyununa nereden başlayacağımı anlamadım. Mesela Outlast 2 de unreal engine yazıyor başında. bu kadar iyi olmasa da küçük çaplı bi oyun yapmak istiyorum.

Ozzy' Alıntı:

zaten artık bıraktım . ::D  heryerde unity kaynağı vardı ama sevmiyordum. yinede çok teşekkürler