FuryPanda

Yeni üye
6 Mar 2016
19
0
0
(55) Samsun
Merhaba arkadaşlar son bir kaç gündür bu konu kafamı meşgul ediyor. Unreal Engine ile yapılan şuana kadar oynadığım her oyunda muhteşem kasma problemleri oluyor.
 Diğer oyunlarla eşit grafik kalitesine sahip UE oyunları daha yüksek sistem gereksinimleri istiyor. Beni idare eden iyi bir laptobum var (gtx1050, i7 7700) .
Son zamanlarda popüler bir oyun olan PUBG'yi oynuyorum. Çok güzel bir oyun ve bir UE4 oyunu. Bu beni sevindiren bir durum. Ama tüm ayarları en düşükte iken bile düşük fps ve bol dropla oynuyorum.
Eski vakitlerde oynamıştım Ark: Survival da aşırı sıkıntıları olan bir oyun.
Bu vakitlerde bir projeye başlamayı düşünüyorum uzun vadeli bir çalışma. Ama aklımda bir problem, yaptığımda çok mu kasar? Bu projelik cry engine veya başka bir motora mı geçsem ne yapsam öneriniz nedir ? Optimizasyon problemleri nasıl çözülür, fikirleriniz?

Büyük oyunlar da bile yapımcılar zor çözüyor veya çözemiyor(genelde çözemiyorlar). Siz bu problemlerle karşılaşıyor musunuz? Çözüm yöntemleriniz neler?

Büyük oyunlarda bile derken..... Zaten oyun büyük olduğu için optimizasyon problemleri çıkıyor.

Örnek olarak senin PUBG oyununa bakalım. 100 oyuncuyu bir alana koyuyoruz ve bu oyuncular birbirlerini öldürüyor ve en sona kalan oyunu kazanıyor..... Bunu da iyi grafiklerle yapıyoruz.  Üstüne mikro satış ile sürekli yeni eşyalar ekliyoruz. Bu oyunda sorun olması gayet normal.

Çözüm: MMO yapmıyoruz. Daha basit oyunlar yapıyoruz.

gigalian' Alıntı:
Büyük oyunlarda bile derken..... Zaten oyun büyük olduğu için optimizasyon problemleri çıkıyor.

Örnek olarak senin PUBG oyununa bakalım. 100 oyuncuyu bir alana koyuyoruz ve bu oyuncular birbirlerini öldürüyor ve en sona kalan oyunu kazanıyor..... Bunu da iyi grafiklerle yapıyoruz.  Üstüne mikro satış ile sürekli yeni eşyalar ekliyoruz. Bu oyunda sorun olması gayet normal.

Tamam bu zaten normal harita çok büyük ve tamaı aynı anda yükleniyor 92 oyuncu aynı anda oynuyor. Aynı prensiplere sahip olmayan Ark: Survival daha da kötü bir optimizasyona sahip.

FuryPanda' Alıntı:
gigalian' Alıntı:

Tamam bu zaten normal harita çok büyük ve tamaı aynı anda yükleniyor 92 oyuncu aynı anda oynuyor. Aynı prensiplere sahip olmayan Ark: Survival daha da kötü bir optimizasyona sahip.

Bağımsız geliştirici paraları yok. Üstüne de 40M$ tazminat ödemişler. wikipedia sayfasından:

In March 2016, Trendy Entertainment filed a lawsuit against Studio Wildcard. Trendy proclaimed that former creative director Jeremy Stieglitz has violated the no-compete clause in his contract by secretly developing Ark in a major capacity.[1] At that time, Ark was at risk from being halted and the game pulled from sale on Steam.
Stieglitz, uncomfortable with where he stood with Trendy, requested that he be released from his contract, or that the company fire a few individuals that made him unhappy. Eventually, an arrangement was made that saw Stieglitz's three-year no compete clause reduced to one, and Stieglitz departed from Trendy.
The lawsuit was eventually settled for US$40 million. Ark ended up staying on Steam.
Ark's official release date out of alpha was initially scheduled for Summer 2016, but because of the lawsuit and multiple other issues, has been delayed to the Holiday season of 2016.[2]

ayrıca oyunun yarısını mısırlı bir firmaya yaptırmışlar.

Gördüğüm kadarı ile ark'ı yapan firmanın çok ciddi sorunları var.

Eğer siz genel olarak normalde unreal ile yapılan oyunların optimizasyon problemi olmadığını söylüyorsanız iyi o zaman sıkıntı yok.

1- Unreal Engine'ın optimizasyonla ilgili hiçbir sorunu yok. Eğer sen 10 kiloluk bir pasta yaparken yanlışlıkla unu 6 kilo koyarsan un markasına suç bulamazsın.
2- PUBG iyi bir oyun değil. GTX970 ile; gittiğin 2 adımda bir nesnelerin grafiksel bir güzelliği olmamasına rağmen kasma sorunu yaşıyorsan, karakterlerinin derisel görünümünün iğrençliğini kapatmak için hiç Shader'larla uğraşılmamış 3-5 tane kıyafet yapıyorsan, ışıklandırmaların ne olduğundan zerre haberin olmadığı için hiçbir yere PBR bazlı nesne koyamıyorsan, fiziksel tepkimeye girmeyen ama kamuflaj sağlaması için koyduğun çimenleri adama nişan alırken göremiyorsan o oyun iyi değildir. Kaldı ki animasyon, fizik, ses gibi unsurları eklemek dahi istemiyorum. 
3- Unreal Engine'ın gücü, şuanki Uncharted 4 veya Battlefield 1 gibi oyunları rahatça yapabilecek kapasitededir ki zaten Gears of War 4 gibi bir şaheserin kimse yorum yapmasa da altyapısını üstlenmiştir. Gears of War 4'ü açıp bakarsan zaten neler yapılabildiğini (En azından eski sürümler için) görürsün. Şuanki kapasitesini ise biraz Tech Demo izleyerek görebilirsin. Evet gördüğün tüm Tech Demo'lar oyun içinde kullanılmaya müsait teknolojiler. Teknik altyapının ne olduğundan haberdar olan her geliştirici rahatça Unreal Engine 4'lü kullanarak en azından bir Hitman'i, bir GTA 4'ü optimize bir şekilde yapabilir.

FuryPanda' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar son bir kaç gündür bu konu kafamı meşgul ediyor. Unreal Engine ile yapılan şuana kadar oynadığım her oyunda muhteşem kasma problemleri oluyor.
 Diğer oyunlarla eşit grafik kalitesine sahip UE oyunları daha yüksek sistem gereksinimleri istiyor. Beni idare eden iyi bir laptobum var (gtx1050, i7 7700) .
Son zamanlarda popüler bir oyun olan PUBG'yi oynuyorum. Çok güzel bir oyun ve bir UE4 oyunu. Bu beni sevindiren bir durum. Ama tüm ayarları en düşükte iken bile düşük fps ve bol dropla oynuyorum.
Eski vakitlerde oynamıştım Ark: Survival da aşırı sıkıntıları olan bir oyun.
Bu vakitlerde bir projeye başlamayı düşünüyorum uzun vadeli bir çalışma. Ama aklımda bir problem, yaptığımda çok mu kasar? Bu projelik cry engine veya başka bir motora mı geçsem ne yapsam öneriniz nedir ? Optimizasyon problemleri nasıl çözülür, fikirleriniz?

Büyük oyunlar da bile yapımcılar zor çözüyor veya çözemiyor(genelde çözemiyorlar). Siz bu problemlerle karşılaşıyor musunuz? Çözüm yöntemleriniz neler?

Saçma hayatımda gördüğüm en iyi optimizasyon unreal engine ' de var motorda öyle bir antialising var ki otomatik ayarlanmış her pc de yormayacak şekilde bir antialising ve her yeri yumuşatıyor süper şekilde. yani x8 gibi gösteriyor ayrıca 1000 tane obje spawnlamama ragmen fps 60 dan 30 a ancak düştü o da benim vasat işlemcim yüzünden amd athlon ii x4 2.6ghz  ... gerisini sen düşün.
Motor işlemciyi çok yormuyor. Ekran kartı istiyor. ekran kartım r7 370 256 bit 4gb .
Ark survival evolvedi very highta açıyorum hiçbir sorun yok.

Ve şunu söylemek isterim ki hiçbir yerde unreal engine 4 gibi bedava olan özel çok kullanışlı her şeyi bir arada yapabileceğin görsel kodlama sistemi olan grafikleri yüksek düzeyde olan kolay bir motor bulamazsın değerini bil. CryEngine var fakat o da biraz zahmetli iş istiyor. Unity desen her şeyi kendin yapıyorsun onda.UE4 nextgen ' dir. Outlast 2 indir bir oyna bakalım kasma yapacak mı.

gigalian' Alıntı:
FuryPanda' Alıntı:

Bağımsız geliştirici paraları yok. Üstüne de 40M$ tazminat ödemişler. wikipedia sayfasından:

In March 2016, Trendy Entertainment filed a lawsuit against Studio Wildcard. Trendy proclaimed that former creative director Jeremy Stieglitz has violated the no-compete clause in his contract by secretly developing Ark in a major capacity.[1] At that time, Ark was at risk from being halted and the game pulled from sale on Steam.
Stieglitz, uncomfortable with where he stood with Trendy, requested that he be released from his contract, or that the company fire a few individuals that made him unhappy. Eventually, an arrangement was made that saw Stieglitz's three-year no compete clause reduced to one, and Stieglitz departed from Trendy.
The lawsuit was eventually settled for US$40 million. Ark ended up staying on Steam.
Ark's official release date out of alpha was initially scheduled for Summer 2016, but because of the lawsuit and multiple other issues, has been delayed to the Holiday season of 2016.[2]

ayrıca oyunun yarısını mısırlı bir firmaya yaptırmışlar.

Gördüğüm kadarı ile ark'ı yapan firmanın çok ciddi sorunları var.

Buna rağmen ark çoğu survival oyunlarından daha iyi değil mi ? Sürekli güncelleme gelior sürekli yenileniyor her gün 500mb güncelleme geldiğini görüyorum grafikleri çok şahane ve ayrıca en azından herkesi 30 fps de oynatacak kalitede yani minimum. Ki ben rustta oynadım h1z1 de oynadım hepsi vasat fps düşüşüleri 1 yıldır gelmeyen updateler.

FuryPanda' Alıntı:

Eğer oyun yapmak istersen ekip kurmayı düşünüyorsan benide ekleyebilirsin canım sıkılıyor tek başına uğraşmaktan bayağı bir geliştim ben de en azından bu forumdakilerin sayesinde bayağı şey öğrendim yardımcı olmak isterim.