AnimClass ekli mi silahta?
LoopAnimation açık mı kapalı mı?
Benim uyguladığım yöntem şöyle, silahı ve eli Maya'da yapıyorum, animasyonları Unreal'de aynı anda çalıştırıyorum. (Blender da olabilir hiç fark etmez. Burada kast ettiğim her iki meshin de aynı ortamda yaratılması.)
Ortaya çıkan sonuç gayet güzel oluyor. Şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım ve bayağı profesyonel duruyor.
Aşama aşama anlatayım.
1. Aşama önce el + silah modelliyorum + Rigliyorum.
2. Aşama el + elin rigini Unreal'e import ediyorum. Aynı şekilde silah + silah rigi import ediyorum.
3. Aşama animclass_bp oluşturuyorum, el için ayrı, silah için ayrı oluşturuyorum.
4. Aşama meshleri sürükle bırak yaparak Character_BP'ye ekliyorum. Bu oluşturduğum AnimClass'lari meshlere ekliyorum.
5. Aşama AnimClass_BP'leri ekledikten sonra Character'deki pozisyonunu, kamerada nasıl gözüktüğünü ayarlıyorum.
Diyelim Reload anim çalıştıracağım, ne yapmalıyım?
1. Aşama Maya açıyorum, reload animasyonu yapıyorum. El meshi ve rigi seçiyorum sadece, export ediyorum. Unreal'e giriyorum, import ediyorum (rig olarak önceden eklediğim el meshi seçiyorum, import mesh kısmında ise meshleri import etmiyorum. Sadece anim import ediyorum yani.) Aynı işlemi silah için de yapıyorum.
2. Aşama yapman gereken tek şey animasyonu çalıştırmak. İstersen animclass_bp'de çalıştır, istersen AnimMontage oluştur bu sana kalmış.
Not: Attach actor to component falan yok. Yöntem sadece bundan ibaret. Ayrıca Maya'da yarattığım animasyonları export ederken .FBX olarak, bake animation tikini aç.