hydrojan

Yeni üye
18 Tem 2015
52
6
0
(72) Batman
arkadaşlar selamlar. üzerinde çalıştığım projede veritabanı da kullanmam gerek. evet unreal da basit bir veritabanı sistemi var şu an kullanıyorum ancak yetersiz kalıyor. demek istediğim veritabanında verileri okuyabiliyorum fakat veritabanına bilgi yazamıyorum belkide ben beceremedim. acaba bu konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilirmi

Veritabanından kastınız Oracle, IBM DB2, SQL Server(MSSQL) yada MySQL ise UE4 içerisinde hazır bir araç bulamazsınız. Bu veritabanlarının C++ kütüphanelerini linkleyip kullanmanız gerekir.

Veritabanından kastınız, genel anlamda organize olarak veri depolamak ise (bütün bunları tahmin etmek zorunda kalmasak keşke) nasıl bir veriyi ne amaçla depolamak istediğinizi söylerseniz daha sağlıklı ilerleriz.

blueprint ile gelen veri tabanını kullanıyorum. önce datastructure ile kuralları belirleyip daha sonra tabloları oluşturdum. bunu blueprintte okuyabiliyorum fakat yazamıyorum .bu veriyi depolamak istememdeki amaç ise normal bir test sınavı hazırlamak. bu teste verilen cevapları tutmak istiyorum. doğru yanlışları kontrol edip daha sonra başarı grafiğini çıkarmak istiyorum.bu arada doğru cevapları dizi ile yapabilirim fakat yinede veri tabanına data kaydetmek zorundayım.

hydrojan' Alıntı:
blueprint ile gelen veri tabanını kullanıyorum. önce datastructure ile kuralları belirleyip daha sonra tabloları oluşturdum. bunu blueprintte okuyabiliyorum fakat yazamıyorum .bu veriyi depolamak istememdeki amaç ise normal bir test sınavı hazırlamak. bu teste verilen cevapları tutmak istiyorum. doğru yanlışları kontrol edip daha sonra başarı grafiğini çıkarmak istiyorum.bu arada doğru cevapları dizi ile yapabilirim fakat yinede veri tabanına data kaydetmek zorundayım.

Şimdi anlaşıldı ama bu bir veritabanı değil.

Buradan bir apıyı nasıl kaydediceğinizi ve yükleyeceyeceğinizi öğrenebilirsiniz: http://romeroblueprints.blogspot.com.tr/2015/01/save-and-load-in-blueprints.html

Save:
bp30e.png

Load:
bp30g.png