Alper2142

Cezalı Üye
22 Ara 2016
22
-10
0
(16) Bursa
Merhaba Zbrush Karakter Modellemek Kolay mı ? 
Video Eğitimi Var mı ?
Karakteri Modelleyip Mayadan Kemiklemek Ve Unreale Uygun Yapmak Kolaymı ?
Ve Zbrushla Karakterin Ağızı Gözü Riglemek Varmı ?

Alper2142' Alıntı:
Video Eğitimi Var mı ?

Bldiğim kadarıyla söylediğiniz her şeyi oldukça kolay bir şekilde yapmak mümkün. Tabii 795$'ınız var ise...(Yüz ve ağız rigleme yapılıyor mu bilemiyorum çünkü benim  yok :D )

theysfkaan' Alıntı:
Alper2142' Alıntı:
Video Eğitimi Var mı ?

Bldiğim kadarıyla söylediğiniz her şeyi oldukça kolay bir şekilde yapmak mümkün. Tabii 795$'ınız var ise...(Yüz ve ağız rigleme yapılıyor mu bilemiyorum çünkü benim  yok :D )
bende zbrush var

Z brush ile modellemeye ilişkin neredeyse bütün organik modellemeler yapılabilir. Ama animasyon ve rigleme yapabileceğini bilmiyorum. Kaldı ki eğer bunu oyun için düşünüyorsanız hiç de iyi bir seçim değil. Z brush çok yüksek poligonlarla çalışır. İş bitiminde onları düşürmek için ayrıca çabalaman lazım. Ciddi bir sıkıntı demektir. Bence modeli direk maya, max, blender gibi programlarla yapmak daha mantıklı.

yılmaz hoca' Alıntı:
Z brush ile modellemeye ilişkin neredeyse bütün organik modellemeler yapılabilir. Ama animasyon ve rigleme yapabileceğini bilmiyorum. Kaldı ki eğer bunu oyun için düşünüyorsanız hiç de iyi bir seçim değil. Z brush çok yüksek poligonlarla çalışır. İş bitiminde onları düşürmek için ayrıca çabalaman lazım. Ciddi bir sıkıntı demektir. Bence modeli direk maya, max, blender gibi programlarla yapmak daha mantıklı.

3dsmax dersleri varmı önerebileceğin video dersleri

Alper2142' Alıntı:
yılmaz hoca' Alıntı:

3dsmax dersleri varmı önerebileceğin video dersleri

79 bölümlük türkçe bir tutorial serisi

https://www.youtube.com/playlist?list=PL4AC9C7E9F2F3CAC4

eğer yeni başlıyorsan doğrudan blendereden başla derim. Ben her ikisinde de çalıştım. Şu an max tayım . En kısa sürede de blendere geçmek için hazırlık yapıyorum. Daha önce blenderi bırakmamın sebebi modelleme değil, render kısmıydı. Şimdi ise eevee diye bir render motoru çıkmış hem çok hızlı hem çok kaliteli. Blenderin kullanıcıyı çok rahatlatan bir yapısı var. Üstelik çoğu eklenti ya bedava yada çok ucuz fiyata. Blenderden başlamanı tavsiye ederim.

Alper2142' Alıntı:
theysfkaan' Alıntı:
bende zbrush var

Zbrushu indirmiş olmanız lisans almadığınız sürece size bir şey kazandırmaz.Yaptığınız modelleri ticari amaçla kullanamazsınız.İnsanlar 795$'ı keyfinden vermiyor.

Lisans konusunda arkadaşlar zaten bilgilendirmiş, sizin lisansınız vardır veya yoktur artık sizin bileceğiniz iş. Neyse,

Zbrush ile animasyon ve rigleme yapılmıyor. Sadece pozlama yaptırabiliyorsunuz Zbrush içinde render almak isterseniz.
Zbrush'ı oyun karakterleri için de kullanabilirsiniz. Ama yüksek poligonlu model için bir de düşük poligonlu model hazırlayıp ardından o detay bilgisini düşük poligona texture olarak "bake" ettirmeniz gerekli(texture, normal map baking konularını araştırın internetten.)

Bunlar dışında ne kadar iyi model çıkartılacağı sizin yeteneğinize kalmış. Her ne kadar hamur yoğuruyomuş gibi kolay ve zevkli görünse de embesil görünümlü insanlar yaratmak da o kadar basit temel anatomi bilgisine sahip değilseniz.

İnternette "3dsmax" ararken yazılımın sitesine yönlendirdi beni."3dMax"ın sitesinde "öğrenci ve öğretmenleri severiz" diye bir link var.Tıkladım ,bir iki bilgi verdim ve istediğim sürüm max'ı ücretsiz indirmeme izin verdi.Bilginiz olsun arkadaşlar ücretsiz kullanabiliyorsunuz."Student versiyon" diye geçiyor.

Leon' Alıntı:
İnternette "3dsmax" ararken yazılımın sitesine yönlendirdi beni."3dMax"ın sitesinde "öğrenci ve öğretmenleri severiz" diye bir link var.Tıkladım ,bir iki bilgi verdim ve istediğim sürüm max'ı ücretsiz indirmeme izin verdi.Bilginiz olsun arkadaşlar ücretsiz kullanabiliyorsunuz."Student versiyon" diye geçiyor.

Student versiyonu commerical ürünler için yani gelir sağlayacağınız durumlarda Student versiyonunu kullanamazsınız.