Cidden haklısın saçma sapan tipler var orada. Oyunun kapak fotoğrafı sırf AI ile yapıldı diye gönderim silindi resmen. İçerik umurunda bile değil adamın. Fakat sitenin kendi sisteminde AI kullanılıyor. Mesela Postu göndermeden önce AI kontrol ediyor. Bu da garip bir çelişki

AutoMod falan var böyle saçma sapan şeylere ban atıyor.
Reddit tamamen düşük IQ insanların barındığı bir platform. Arada akıllı birkaç kişi vardır fakat onlar da göze gelmez fazla.
Yararlı ne kadar şey varsa ban atılıyor yararsız şeyler yayınlanıyor. Gerçek hayatta özgüveni olmayan insanlar orada bir maskeyle gruplaşıp dertlerini paylaşıyorlar. Çoğu da insel ve birbirlerine küfür eden birbirlerini aşağılayan ben bilirimci kafasındaki çoluk çocuk.
AI Slop yazıp geçiyor adam. İçeriğe bakmıyor bile. Böyle zeka geriliği olanların bulunduğu bir platforma bir daha paylaşım yapmayacağım.
Direkt olarak TikTok platformuna yönelmek gerekiyor.
Ayrıca katıldığım bir konu daha var. Unreal Engine kullandığın için adam direkt eleştiriyor seni. Unrealin adı çıkmış resmen. Kod bilmeden oyun yapılıyormuş da bu yüzden oyunlar optimize özürlü oluyormuş.
Kardeşim ben belki C++ kullanarak yaptım oyunumu? Hadi onu da geçtim sen kodu yazıyorsun da Claudeden kopyala yapıştır yapıyorsun. Bu seni biliyor yapmıyor. Ya da bilsen bile iyi oyun yapacağın anlamına da gelmiyor.
Ben blueprint kullanıyorum mesela çünkü oyunumu küçük-orta ölçekli bir oyun ve performans sorunu yok çünkü kod dizaynımı ona göre geliştiriyorum. Sen C++ da kullansan Event tick içerisine sürüyle şey doldurursan senin proje de patlayacak.
Sanıyor ki Unity ile yapılan oyunlar mükemmel, Unreal ile yapılanlar da performans sorunu var. Tam tersi, işin kolayına kaçmak isteyen adam Unity kullanıyor. Çünkü scriptler tak çıkar gibi çalışıyor adam satın alıp yerleştiriyor direkt component şeklinde. C# bunu sağlayabiliyor çünkü modular bir yapıda. Ya da sağdan soldan kod kopyalıyor adam. Ayrıca render pipelinesi de başta default olarak dandik geldiği için performans sorunu yaşanmıyor çünkü motor zaten render namına bir şey bile vermiyor sen el atmadıkça. Çıkan oyunlar ise genelde low poly ya da düşük kalitede oyunlar oluyor. Bu yüzden mobil çöplüğe dönmedi mi zaten? Hepsi unity ile yapıldı.
Tasarım yok diyorlar yeni oyunlarda. Halbuki Unityde de yok. O gördükleri retro grafiklerin hepsi bir post process efekti. Şimdi kalkıp şu anki oyunuma bir post process eklesem oyun direkt retroya dönüşür. Bunlar da sanıyorlar ki insanlar uğraştı da retro grafikli nostaljik görünümlü sanat eseri oluşturdu
Tamamen post process yani kullanılan şey markette 200 liraya satılıyor. Genelde büyük işlerin altına girmek istemeyen, çok sistem yazamayan insanlar bu yolu tercih eder. Nostaljik adı altında çöp grafikli oyunlar yaparlar ve oyunda bir etkileşim bile olmaz. Göze de batmaz ve optimizasyon ile uğraşmalarına gerek de kalmaz. Asıl işin basitine kaçmak budur bence. Kod mod hikaye. Sanarsın BP kullanan adam 2 dakikada GTA yapıyor
Kapak fotoğrafı AI ile yapıldığı için neden silinsin ki? Bu kadar aptalca bir şey olamaz. AI Kullanmak, o kadar sıradanlaşacak sen bunu bence bir cesaret göstergesi olarak göstereceksin.
Ben bir kaç kere tanıtmayı denedim, yanıtlar şu şekildeydi;
Adı Zeybek olan oyun şirketinden oyun alınmaz. (Kafasında ne kuruyorsa anlamak oldukça güç bir durum...)
Ne var "yapay zekayla" ben de yaparım. (Herhalde bu kişiler uncanney valley tarafının daha tırmanma aşamasında olduğunu fark ettim.)
Copilot ile mi yaptın? (uncanney valley++)
Sonra iş ileredikçe, neyin gerçek veya neyin sanal olduğunu anlayamadılar.
Gerçeklik algısı karıştığı zaman yeni bir sinir fonksiyonu devreye girmeye başladı, bu sinir fonksiyonu ise artık kareleri durdurup bakmak veya kaç parmağı olduğunu saymak oldu, çünkü hiçbir bilgileri yok.
Sadece bakıyorlar. Acaba altında ne gibi bir sistem var veya nasıl bir bilim var, ilgilenmek yok.
Yani bu tarz insanlara klavye verince çok entelim, her şeyi biliyorum, ben var ya süper zekiyim, bilgisayar başında otururum, kod yazarım, anime karakteri profil koyup 150 IQ'yum diyen tipleri boşvermek gerekiyor...
Yolda görsen selam vermeyeceğin insanlar bana göre, yani gerçek ile sanalı ayırt edemediği gibi kafasında bir düşünce akımına kapılıyor (redpill, incel veya AI Slop, gameslop neyse).
İşte bu kişiler, entel veya özgün olduğunu savundukları bir noktada aslında Sam Altman gibi uyanık girişimciler tarafından veri seti olarak kullanıldığının farkında olmadığından, benim haklı çıkmamda sorun yok.
Aslında bizim açımızdan rekabetçi şekilde bakarsak, diğer geliştiricilerin işlerini yaparken AI kullanmamaları veya onların erişememesi biz geliştiriciler açısından daha iyi...
Yani bence, oyun motorları Unreal, Unity vs.. hiçbir problem yok, artık hangi Coding Agent kullandığımızı soracaklarsa bence bunu irdelemeye gerek yok.
Şimdi kabul edelim ki, kimse artık kaset veya CD çalar kullanmıyor.
Yeni bir teknoloji geldi diyelim ki MP3, o zaman da böyle tipler üremişti...
"Ya CD çalarda dinlersin abi o ne ya MP3 nedir gerçekçi değil."
Aynısı büyük ihtimalle eski plak çalarlar için de olmuştu diye düşünüyorum.
Veya müzik, fotoğraf veya kitap için de böyle olsa gerek.
"AI ile kitap ne ya ben de yazarım." veya "AI ile müzik ne ya ben de yaparım."
Kafasında olmak doğru bir bakış açısı değil, bu da internet karakterine bürünmüş kişiliğin toplumda SAYGI bir şekilde göremediği için kendi kültüründe üstün görmesinden kaynaklı.
T. Sweeney, artık geliştiricilerin şampuan markasını da merak edecekler bunu da yazalım tam olsun demişti.
Yani, biz sonuçta C. Ronaldo değiliz, yani topçuya nedense hangi kramponu kullandığı genelde sorulmaz.
LLM veya VLM'ler bizim için bir araç-gereç. Krampon gibi. İstenildiği gibi kullanılabilir, sadece ilk başlarda her teknoloji veya yazılım gibi pek iyi değildi.