leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,497
5
214
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Oyununuzun reklamını sakın Reddit gibi çöp bir platformda yapmayın. Asla tavsiye etmem.
Fikir alın fikir verin (bu bile zor) en ufak bir görüntü bir şey atarsanız banı yiyorsunuz. Kuralları okumanız da bir şey ifade etmiyor çünkü keyfi davranıyorlar.
r/GameTrailers adlı bir kanala girdim sonuçta oyun Traileri paylaşılıyor burada. Kural şöyle "Çıkmamış oyunun trailerini paylaşma" E ne işe yarayacak peki bu? Hiçbir işe.
Baktım paylaşımlara birisi Unity içerisinden ekran görüntüsü atmış "oyunum geliyor" yazmış. Ben de oyunumun Trailerini paylaştım banı çaktılar direkt.
Aynı şekil oyunumun görüntüsünü paylaşayım bari dedim. Bir baktım komple ban yedim.

Yani Reddit gibi bir platformda bu şekilde paylaşımlar yapamıyorsunuz. Bazıları yapıyor ama kural herkese işlemiyor. Sinir krizi geçirmek istemiyorsanız Tiktok'a yönelin.
Bu platformdan hiçbir halt olmaz çünkü. Para basarsanız her yerde reklamınız yapılabiliyor o da ayrı garip bir şey. Kural mural kalmıyor o zaman.
r/Turkey adlı bir kanala girdim Türk içerikleri var. Paylaşımlarda ürününüzü paylaşamazsınız diye bir şey yok. Ben de bir Türk olarak oyun geliştirdiğimi ve yakında yayınlayacağımı söyledim. Banı çakmışlar.
Sonuç olarak, Reddit üzerinde reklamını yapmak isteyen arkadaşlar için söylüyorum, sonuç bir hüsran. Önceden herkes çatır çutur yapabiliyordu şimdi AI koymuşlar o bile direkt çakıyor banı. Hiçbir şey paylaşamıyorsunuz.

Orada ne yazık baya ki sıkıntılı tipler ve insanlar var. Çoğunluğu ben "Geek" ve "Dünyanın En Zekisi Benim" diye kendini savunuyorlar.

Bu K. Maraş'a saldırı yapan cani ve katil de oradaki foruma üyelikleri çıktı. Kendisini bir anime karakterine bürüyüp 10 kişiyi öldürdü, çünkü neden?

Kendisini bilgisayar başına geçtiğinde çok zeki zannediyorlar. Orada kendi dünyalarında yaşıyorlar fakat gerçek hayat öyle değil.

Buraların kurucusu (Sam Altman) zaten oradaki gerçek kullanıcılar yazılan verileri alıp kendi yapay zeka modeline veri için eğiitm sağlıyor..... Bunu anlasalar, aslında bilmeden "AI Slop" demezler.

İyice dinleyin, "AI Slop, Incel, Redpill" o sürüye bu 10-16 yaş arası kitle kanıyor.

Bilgisayarın başına geçtiğinde kendisinin ben çok geek'im ve çok zekiyim diye sanmayın. Tanımadığınız, görmediğiniz bir insanı kanaat önderi olarak kabul etmeyin.

Geek'lik böyle bir şey değil arkadaşlar...

İngilizce bilmek sizi üstün zekalı yapmaz.

Programlama bilmek sizi yine üstün zekalı yapmaz.

Amerikanın en batısındaki(california, nevada, phoenix), kötü kültürü internet ile getirdiniz fakrında değilsiniz.

Amerikan internet kültüründen etkileniyorsunuz. Sonra büyük hayal kırıklığı ve hüsran oluyor.

Türkiye'de İnternet ortamı bu kadar kalitesiz değildi. Olmamalıdır.

Türkiye hükümeti(Şu anda AKP...), etkili ve amansız önlemler almalıdır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Orada ne yazık baya ki sıkıntılı tipler ve insanlar var. Çoğunluğu ben "Geek" ve "Dünyanın En Zekisi Benim" diye kendini savunuyorlar.

Bu K. Maraş'a saldırı yapan cani ve katil de oradaki foruma üyelikleri çıktı. Kendisini bir anime karakterine bürüyüp 10 kişiyi öldürdü, çünkü neden?

Kendisini bilgisayar başına geçtiğinde çok zeki zannediyorlar. Orada kendi dünyalarında yaşıyorlar fakat gerçek hayat öyle değil.

Buraların kurucusu (Sam Altman) zaten oradaki gerçek kullanıcılar yazılan verileri alıp kendi yapay zeka modeline veri için eğiitm sağlıyor..... Bunu anlasalar, aslında bilmeden "AI Slop" demezler.

İyice dinleyin, "AI Slop, Incel, Redpill" o sürüye bu 10-16 yaş arası kitle kanıyor.

Bilgisayarın başına geçtiğinde kendisinin ben çok geek'im ve çok zekiyim diye sanmayın. Tanımadığınız, görmediğiniz bir insanı kanaat önderi olarak kabul etmeyin.

Geek'lik böyle bir şey değil arkadaşlar...

İngilizce bilmek sizi üstün zekalı yapmaz.

Programlama bilmek sizi yine üstün zekalı yapmaz.

Amerikanın en batısındaki(california, nevada, phoenix), kötü kültürü internet ile getirdiniz fakrında değilsiniz.

Amerikan internet kültüründen etkileniyorsunuz. Sonra büyük hayal kırıklığı ve hüsran oluyor.

Türkiye'de İnternet ortamı bu kadar kalitesiz değildi. Olmamalıdır.

Türkiye hükümeti(Şu anda AKP...), etkili ve amansız önlemler almalıdır.
Cidden haklısın saçma sapan tipler var orada. Oyunun kapak fotoğrafı sırf AI ile yapıldı diye gönderim silindi resmen. İçerik umurunda bile değil adamın. Fakat sitenin kendi sisteminde AI kullanılıyor. Mesela Postu göndermeden önce AI kontrol ediyor. Bu da garip bir çelişki :)
AutoMod falan var böyle saçma sapan şeylere ban atıyor.
Reddit tamamen düşük IQ insanların barındığı bir platform. Arada akıllı birkaç kişi vardır fakat onlar da göze gelmez fazla.
Yararlı ne kadar şey varsa ban atılıyor yararsız şeyler yayınlanıyor. Gerçek hayatta özgüveni olmayan insanlar orada bir maskeyle gruplaşıp dertlerini paylaşıyorlar. Çoğu da insel ve birbirlerine küfür eden birbirlerini aşağılayan ben bilirimci kafasındaki çoluk çocuk.
AI Slop yazıp geçiyor adam. İçeriğe bakmıyor bile. Böyle zeka geriliği olanların bulunduğu bir platforma bir daha paylaşım yapmayacağım.
Direkt olarak TikTok platformuna yönelmek gerekiyor.

Ayrıca katıldığım bir konu daha var. Unreal Engine kullandığın için adam direkt eleştiriyor seni. Unrealin adı çıkmış resmen. Kod bilmeden oyun yapılıyormuş da bu yüzden oyunlar optimize özürlü oluyormuş.
Kardeşim ben belki C++ kullanarak yaptım oyunumu? Hadi onu da geçtim sen kodu yazıyorsun da Claudeden kopyala yapıştır yapıyorsun. Bu seni biliyor yapmıyor. Ya da bilsen bile iyi oyun yapacağın anlamına da gelmiyor.
Ben blueprint kullanıyorum mesela çünkü oyunumu küçük-orta ölçekli bir oyun ve performans sorunu yok çünkü kod dizaynımı ona göre geliştiriyorum. Sen C++ da kullansan Event tick içerisine sürüyle şey doldurursan senin proje de patlayacak.

Sanıyor ki Unity ile yapılan oyunlar mükemmel, Unreal ile yapılanlar da performans sorunu var. Tam tersi, işin kolayına kaçmak isteyen adam Unity kullanıyor. Çünkü scriptler tak çıkar gibi çalışıyor adam satın alıp yerleştiriyor direkt component şeklinde. C# bunu sağlayabiliyor çünkü modular bir yapıda. Ya da sağdan soldan kod kopyalıyor adam. Ayrıca render pipelinesi de başta default olarak dandik geldiği için performans sorunu yaşanmıyor çünkü motor zaten render namına bir şey bile vermiyor sen el atmadıkça. Çıkan oyunlar ise genelde low poly ya da düşük kalitede oyunlar oluyor. Bu yüzden mobil çöplüğe dönmedi mi zaten? Hepsi unity ile yapıldı.

Tasarım yok diyorlar yeni oyunlarda. Halbuki Unityde de yok. O gördükleri retro grafiklerin hepsi bir post process efekti. Şimdi kalkıp şu anki oyunuma bir post process eklesem oyun direkt retroya dönüşür. Bunlar da sanıyorlar ki insanlar uğraştı da retro grafikli nostaljik görünümlü sanat eseri oluşturdu :)

Tamamen post process yani kullanılan şey markette 200 liraya satılıyor. Genelde büyük işlerin altına girmek istemeyen, çok sistem yazamayan insanlar bu yolu tercih eder. Nostaljik adı altında çöp grafikli oyunlar yaparlar ve oyunda bir etkileşim bile olmaz. Göze de batmaz ve optimizasyon ile uğraşmalarına gerek de kalmaz. Asıl işin basitine kaçmak budur bence. Kod mod hikaye. Sanarsın BP kullanan adam 2 dakikada GTA yapıyor :D

Tiktok da bi acayip. Video atıyorsun 0 görüntüleme 1 kişinin bile hasbelkader önüne düşmez mi yani video. Reklam yapayım diyorsun politikamıza uymuyor bilmem ne diye reklama izin vermiyor. Oysa ki hiçbbir şey yok yani politikalarını ihlal edecek. Milletin yapmadığı pislik kalmıyor biz video reklamı veremiyoruz paran da içerde kalıyor. Geri çekmeye de uğraşmadım açıkcası sonra reklam veririm diye. Tabi geçen zamanda reklam ücreti 5 ken 10a çıktı.