cihatozdemir

Yeni üye
14 Eyl 2015
119
13
0
(53) Rize
Bir sorum daha olacaktı ben mousenin sol tuşuna basınca hem matine oynatmasını hemde karakterin bir animasyon oynatmasını istiyorum yani bir tuş ile bir kaç tane eylem yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ve unreal engine buna neden izin vermiyor ?

SoloWarrior' Alıntı:
Sequence (adı buysu sanırsam,olmaz ise seq diye aratın) nodesi ile yapabilirsiniz,

Ben mi yapamadım bilmiyorum ama olmadı. Level blueprintden playerin animasyon yapmasını sağlayabiliyormuyuz ? Ya da başka bir çözümü var mı ? <doruyu tam anlamadıysan ayrıntılı şekilde yazabilirim.

Eve geçtiğimde projem için birşeyler yapacağım,o ara resim çekip atarım sana.

Anim montage olarak oynatabiliyorsun.

o9VrrX.jpg

Output çıkışlarını neden kullanmıyorsunuz? :p

YJ6rmk.jpg

Bu resim UDK zamanından kalma, Out Way projemin level kismet'i. Dikkat ettiysen genel olarak trigger'lar ile tetiklenmiş ve outputlarla devam etmiş durumda. Node karmaşasını "Node Comment" ile çok rahat ayırabilirsin. Yani sürekli olarak performanstan, hızdan kazanacağım diye ekstra node'lar kullanarak abartma, outputları kullanmaktan çekinmeyin :)

Phyrexian' Alıntı:
YJ6rmk.jpg

Bu resim UDK zamanından kalma, Out Way projemin level kismet'i. Dikkat ettiysen genel olarak trigger'lar ile tetiklenmiş ve outputlarla devam etmiş durumda. Node karmaşasını "Node Comment" ile çok rahat ayırabilirsin. Yani sürekli olarak performanstan, hızdan kazanacağım diye ekstra node'lar kullanarak abartma, outputları kullanmaktan çekinmeyin :)

Hocam benim yazılı kağıdım bu kadar karışık değil :D. Siz nasıl bu karmaşanın içinden çıkıyorsunuz merak ettim şimdi.

Phyrexian' Alıntı:
YJ6rmk.jpg

Herşeyi aynı actore mi yazdınız :)

İntihar ederim ben,o nasıl ekran :)

zYjALR.png

Bp'leri böyle kullanıyorum,zevk meselesi

Ama kod(normal,bildiğimiz kod) yazarken böyle davrandığım söylenemez :)

Tanhu' Alıntı:
Yanlış anlamadıysam fazla node performans mı arttırıyor?

Hayır,aksine düşürüyor.

Bazı node'lar bizim 3-4 node kullanarak yapacağımız şeyleri tek node'a düşürüyor,zaman ve performanstan kazanç oluyor.

Tanhu' Alıntı:

Hayır, nerden çıkardınız? Fazla node fazla işlem demek.

Aslında buradaki tartışmaları başka bir yöne çekmek için ek birşey daha söyleyim; Blueprint, tasarım, animasyon, prototipleme ve basit işlemler için var. Çok ve karmaşık işlemler barındıran oyunların tamamen blueprint ile yapılması hiç de doğru değil!

cahitburak' Alıntı:
Tanhu' Alıntı:

Hayır, nerden çıkardınız? Fazla node fazla işlem demek.

Aslında buradaki tartışmaları başka bir yöne çekmek için ek birşey daha söyleyim; Blueprint, tasarım, animasyon, prototipleme ve basit işlemler için var. Çok ve karmaşık işlemler barındıran oyunların tamamen blueprint ile yapılması hiç de doğru değil!

İsim kırmızı olduğundan Jacky sandım,hayırlı olsun :)

Bu arada ben de ilk sayfadaki cevabı son cevap zannettim. Sizin cevabınızı ve Tanhu'nun cevabını görmedim. Diğer taraftan bir yanlış anlaşılmayı gidermek için de "Nerden çıkardınız?" diye sormamın sebebini açıklayayım.

Gerçekten de çok özel bir durumda node sayısı performans arttırabilir. Node sayısını kodda satır sayısı gibi düşünebiliriz(ki bu da her zaman tam olarak doğru değil).

Satır sayısının artması bazı durumlarda genelleştirilmiş fonksiyonlarının kullanılmasının azalması anlamına gelebilir, böyle durumlarda kayda değmeyecek kadar az da olsa performans artar(ki hiç gerek yok).

Böyle bir mantıkla mı sordunuz yada aklınızda başka bir şey mi var diye sordum, alaycı bir tavırla(öyle gibi durmuş) değil, belirtmek isterim.

Mantıken çok kod daha fazla okunacak şey, bunun farkındayım da sanki bunun aksini söyleyen bir ileti geçti burada, ben de onun için soruyu sordum aklımda kuşku kalmasın diye. Neyse fazla karıştı. :)