hydrogenx

Yeni üye
9 Tem 2015
265
77
0
38
(42) Konya
Merhabalar arkadaşlar, hem kendimi sizlere tanıtayım hem de biraz fikir alışverişinde bulunalım istedim.

Öncelikle benim adım Enes. 
Geçtiğimiz aylarda Unreal Engine 4'e merak saldım. Mart ayında ücretsiz olması vesilesiyle indirip kurcalamaya başladım. Unreal'in kendi tutorialini biraz takip ettim ve ilk acemiliği atlattım diyebilirim. Yine Unreal'in verdiği örnek projeler üzerinde çalışarak, o projeyi daha bağımsız hale getirebilir duruma kadar geldim. Nesnelerle etkileşim, tetikleme yani trigger box ve blueprint gibi kavramları ve aralarındaki ilişkiyi de çözdüm diyebilirim.
Örneğin; bir topun başka bir nesneye çarpınca onun özelliklerini, materyalini, hızını, ağırlığını v.b. almasını sağlayacak kadar doğaçlama yaparak blueprint öğrenmeye çalıştım.

Ama sanırım yapabildiklerimin sınırı da burası. Daha ileri seviye için daha fazlası gerekli. İngilizcem çok ileri seviyede olmadığı için ileri seviye Unreal Engine tutorialleri anlamakta güçlük çekiyor ve anlamadığım kısımlarda eksik kalıyorum. Türkçe kaynak ve anlatım yok denecek kadar az.

Bu işe bir heves değil de biraz daha ciddi bir kafayla baktığımı da anlıyorsunuzdur umarım :) Zaten kendim de bir oyuncu olduğum için bu sektörü, zorluklarını ve bu sektörün ülkemizdeki konumunu gayet iyi bilmekteyim. Getirilerini de biliyorum elbette :)

İşte asıl mevzuya geliyoruz :)
Türkiye'de bu işi adam akıllı öğretebilecek bir kurs veya eğitim var mı bildiğiniz? Ciddi ciddi eğitimini almayı düşünür oldum bugünlerde. Şöyle bi araştırdığımda bir kitap çıkıyor karşıma. Buradan inceleyebilirsiniz. Bu kitabı alıp deneyen var mı? İçeriği nedir nasıldır araştıran veya alıp inceleyen ya da bir fikri olan var mıdır?
Tabi yine şu kurs mevzusunu atlamamak gerek. Türkiye'de bu işi adam akıllı yapan var mı bildiğiniz?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar, görüşmek dileğiyle :)

Merhabalar hoşgeldiniz.

Açıkcası almadım fakat anladığım kadarı ile Unreal Engine'nin temel olarak anlattığı konuları türkçe olarak anlatıyor.
Eğer İngilizcem yetiyor Unreal'in anlattığı video'lardaki konuları zaten öğrendim diyorsan bence gereksiz.

Türkiyede bu işi yapanlar var fakat iyi bir derecede C++ bilgisi istiyorlar diye biliyorum :)

Evet kitabı araştırırken donanımhaber'de konusunu da buldum. Oradaki yorumların bazıları da dediğiniz gibi. Giriş seviyesi konuları ele aldığını yazmışlar. İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Belki aranızda kitabı almış olanlar vardır diye merak edip sorayım dedim. Ayrıca Türkiye'de bu işi yapanlar var da kurs veya bir çeşit eğitim merkezinde bu işi yapan var mı? Başkalarına da öğretmek açısından. Asıl merak ettiğim kısım bu.
Kurs ücretinin fahiş olmasını göze alarak araştırıyorum. Yeter ki adam akıllı öğretsin de öğrenelim moduna girebilirim her an :D
Belki bir gün lazım olur :)

Bu konuda bilgili arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırsa minnettar olurum :)

Merhaba, kitabı ben aldım. Bahsedildiği gibi temellere başlangıç yapıyor. 13 derslik video dersler halinde 2 dvd de yanında geliyor. Açıkçası ben tek Türkçe kaynak olan bu kitabın tüm Unreal Engine kullanıcılarının almalarını ve Türkçe kaynak oluşturan insanlara destek olunması taraftarıyım.
Kitapla ilgili edindiğim bilgi Burada