5 Haz 2015
40
-1
0
(6) Ankara
Beyler benim kafam çok karışık yani bi projeye başladım modeller textureler vs yavaş yavaş uğraşıyorum ama proje tam olarak kafamda belli değil yani kaç leveldan oluşacak tam olarak hikaye nasıl devam edecek falan o yüzden tıkanıyorsun birde bilmediğim çok şey var, mesela level1 , level2 , level3 nasıl olur yani hikayeyi bütün olarak nasıl tutacağım oyunun başında doğal olarak ilk bi animasyon olacak atıyorum ekrana şekilli bi şekilde oyunun adı yazacak ue4 yazacak ne bileyim yapımcılar yazacak falan sonra menüye girecek sonra oyun başlıyacak falan ama bunlar nerden nasıl yapılır hiç fikrim yok veya mesela level1 de ki bir obje level3 teki objeyle etkileşime nasıl geçecek, BP kodları sadece bir yere mi yazılacak ve oyun o sırayamı takip edecek yani kafamda bir türlü oturmuş değil, ue4 documentation'ı baştan sona okudum veya hala takıldığım yerde okumaya çalışıyorum ama hala tam anlamıyla bilmiyorum ve bu da isteğimi kırıyor yavaş yavaş olaydan soğutuyor. umarım derdimi anlatabilmişimdir eğer gereksiz konu ise kaldırabilirim

RecLast ın çok güzel bir yazısı var bi bak derim. Ama kısaca özetleyecek olursak hevesin kırılmasın ama bi gta5 bi assassıns creed yapamassın hiç kimse yapamaz. İlk başta bir hikayeyi belirle sonra hikayedeki objeleri bul veya modelle. Sonra ue4 e geç ve yapmaya başla. Ben birsenedir ue4 ve 3d max öğreniyorum normalde Cryengine kullanıyordum sonra paralı olunca bıraktım. Eğer oyun yapmak istiyorsan doğru seçimi yapıp ue4 e başlamıssın. Şuan en iyi oyun motoru Frostbite Cryengine Foxengine Anvilengine bunların giremediği en iyi yazılımlar sırasında 2. oldu. Beleş olması zaten ayrı mesele. Duyunca epic games çıldırdımı dedim. Neyse pes etme ve devam et biz hep burdayız. Bizi aşan konularda adminler ve moderatörler burda. Başarılar.

(RecLastın konusuna bi bak sen yinede)

Ben nasıl başladığımı söyleyeyim belki yardımı dokunur.

1 - Hikayenin başlangıcını , sonucunu (gelişme kısmı hala tam değil) ve karakterleri belirledim.
2 - Haritayı belirledim
3 - Oyunda kullanacağım animasyon ve yazılım kısmını yapabiliyormuyum onu denedim.Örneğin flashlight , kapı açma , sinematik gibi oyunun yazılım kısmını tek tek denedim.Ne istiyorsam youtube a yazıp oradan baktım tıkandığım zamanlarda buraya yazdım , burada ki arkadaşlar çok yardımcı oluyor.
4 - Oyunda kullanacağım objeleri araştırıp onları yapmaya başladım(Şuan bu aşamadayım).Blender kullanıyorum.

Objelerin tasarımı bitince ue4 üzerinden mekanı yapmaya başlayacam.

Bu arada oyun ile ilgili aklıma gelen herşeyi bir yere not ediyorum.Mesela şu odaya girince ışıklar kapansın , ağacın yanına yaklaşınca ağaç devrilsin vb.

istediğim cevaba yakın olmuş kardeşim teşekkür ederim umarım herşey istediğin gibi olur da oyununu satın alıp oynarız :shy:
ama hani 1, 2, 3, 4 ve en alttaki notun tamam onları bir şekilde yaparsın ya da yapıyorsun ama ue4 üzerinde sistemi nasıl yapacaksın yani oyun seviyelerini veya animasyon girmesi gerektiği zaman girmesi veya sadece bir BP sistemi mi kullanıyoruz bütün oyun baştan sona kadar herşey bir graph editor'demi toplanıyor. Benim için daha çok bilmek istediğim ue4 olayı

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

şu video bana baya yardımcı olmuştu.

Programlama işine yaptıkça alışıyorsun.Oyun seviyeleri için projede ikinci bir  ekran açıyorsun ve ilk ekrana bir trigger(başka şekilde de yabilirsin) koyup , triggerın içine open level node u ekliyorsun ve triggerı aktif edince ikinci lvl a geçmiş oluyorsun

GangsterSarac' Alıntı:
istediğim cevaba yakın olmuş kardeşim teşekkür ederim umarım herşey istediğin gibi olur da oyununu satın alıp oynarız :shy:
ama hani 1, 2, 3, 4 ve en alttaki notun tamam onları bir şekilde yaparsın ya da yapıyorsun ama ue4 üzerinde sistemi nasıl yapacaksın yani oyun seviyelerini veya animasyon girmesi gerektiği zaman girmesi veya sadece bir BP sistemi mi kullanıyoruz bütün oyun baştan sona kadar herşey bir graph editor'demi toplanıyor. Benim için daha çok bilmek istediğim ue4 olayı

Evet yapmak istediğin şeye göre Bluprint' de yapıyorsun.
Misal : Karakterle ilgili yapmak istediklerini Karakter Blueprint' de, içinde olduğun level ile ilgili yapmak istediklerini level blueprint de, Bir actor ile ilgili yapmak istediklerini actorün BP sinde yapıyorsun.
Animasyonlar biraz daha farklı, Aslında onu da animasyon blueprint de yapıyorsun ama sistemi biraz daha farklı.
Level konusunda da: Birden çok level yapıp, belirli yerlere gelindiğinde bir level den diğer level' e geçmeyi sağlıyorsun.
Bütünlük konusunda yeni levele geçtiğinde sadece level bluepirnt sıfırlanıyor, onun dışında karakter ya da hud vs. her level için aynı şekilde kalıyor.
Level 1 de ki obje ile level 3 teki objenin etkileşimi sorusunu anlamadım. Senin projenin içine attığın her nesneyi her level de kullanabilirsin.
Ama mesela level 1 de yaptığım bir silah ile bir düşmanın etkileşimini level 3 te nasıl kullanacağım diye soruyorsan: yukarıda açıkladığım gibi o kısımları zaten level blueprint den yapmıyorsun.

Hocam ben de ufaktan girismiştim oyun işine ancak şunu anladım,oyun yapım işi bir ekip gerektiriyor.Modelci ayrı,animasyoncu ayrı vs.Tüm işleri kendin yapamıyorsun,zaman yetmiyor.Model yapmak ayrı ve uzun zaman örneğin.Çözüm model satın almak olabilir ama kendin yapmak problem.Tüm bunların aynı anda eş zamanlı olması gerekli.Uç bir örnek olacak ama witcher 3 ün credits kısmına bakın,10 dakika çalışan kişilerin isimleri geçiyor sadece.Yüzlerce.Ben bıraktım ,modelci oldum.Size iyi çalışmalar diliyorum.

unrealtruseraccount' Alıntı:
Eyvallah kardeşimde o yazıyı okudum zaten benim sorduklarım daha farklı yani sende benim sorularımı cevaplamamışsın bana oyun motorları tarihini anlatmışsın  ;)

Ben senin yaptığın hataya düştüm hikayeyi sonunda bağdaştıramadım oyunumda.
İlk önce oyun yaparken taslak hazırlaman gerek mesela hikaye ne olacak hangi karakterler yer alacak ve mekanlar ne gibi mekanlar olacak?
Daha sonra olaylarıda yapmalısın. İntro falan en son yapılacak işler bunlar ama bir video hazırlarsan movies kısmından o videoyu eklersen intron olmuş olacak bu kadar basit bir şey o.
Leveller menüden ekleniyor zaten level 1 level2. Sen open level diyip level ismi yazıp açacaksın ama nerede açman gerektiğine sen karar vereceksin hikayeye uydurman lazım.
Biraz zor ama imkansız değil gibi....